Πατάτες λιονέζ του Άκη

0
43

 

Πώς το κάνουμε:

1) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.

Βήμα 22) Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ τηγάνι και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 33) Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι, κουρκουμά και την ζάχαρη

Βήμα 4

4)

και τα ψήνουμε ως να καραμελώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις καραμελώσουν τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 55) Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Βήμα 6

6)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό, την ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο ολόκληρο μεν αλλά πατημένο και τις πατάτες

Βήμα 7

7)

και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Όταν είναι έτοιμες τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 88) Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ.

Βήμα 99) Στρώνουμε λίγες πατάτες

Βήμα 10

10)

κι από πάνω προσθέτουμε λίγα από τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Βήμα 1111) και συνεχίζουμε έτσι ως να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 1212) Όσος ζωμός έχει μείνει τον ρίχνουμε στις πατάτες, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Βήμα 13

13)

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Βήμα 14

14)

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 -15 λεπτά

Βήμα 1515) μέχρι να πάρει η παρμεζάνα ένα χρυσαφένιο χρώμα.

[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ