Cheesecake leopard

0
45

Πώς το κάνουμε:

1) Ανακατεύουμε τα μπισκότα

Βήμα 2

2) με το λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σε τσέρκι 28 εκ., ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

3) Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

Βήμα 4

4) Προσθέτουμε τη ζάχαρη, σπορέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 5

5) και τέλος το αλεύρι απαλά, πετυχαίνοντας ένα λείο μείγμα.

Βήμα 6

6) Χωρίζουμε μια μικρή ποσότητα σε δυό μπωλάκια και προσθέτουμε nesquik στο ένα και σκούρο κακάο στο άλλο-εγώ ενίσχυσα το χρώμα και με λιωμένη κουβερτούρα.

Βήμα 7

7) Σ’ένα μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα,σχηματίζουμε ανοιχτόχρωμες βούλες μ’ένα κορνέ.

Βήμα 8

8) Μετά κάνουμε περίγραμμα με το σκούρο μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 3-5΄. Τσεκάρουμε αν σταθεροποιήθηκε.

Βήμα 9

9) Βγάζουμε απ’το φούρνο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 10

10) Ψήνουμε πάλι για 20′. Προσέχουμε μην ξεραθεί.

Βήμα 11

11) Ξεκολλάμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 12

12) Ξεκινάμε την κρέμα.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.

Βήμα 13

13) Χτυπάμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε ζάχαρη, γιαούρτι, σιρόπι και τη ζελατίνη που έχουμε ανακατέψει με 32 γρ. νερό και λιώνουμε στο ζεσταμένο γάλα.

Βήμα 14

14) Τέλος, ενσωματώνουμε τη σαντιγί απαλά. Χωρίζουμε πάλι δυο μπολάκια για ν’ανακατέψουμε με ανοιχτό και σκούρο κακάο.

Βήμα 15

15) Κόβουμε το παντεσπάνι σε λωρίδες πάχους 4 εκ.

Βήμα 16

16) και ντύνουμε τα τοιχώματα τού τσέρκι με τη βάση μπισκότου.

Βήμα 17

17) Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα μας και κάνουμε αντίστοιχα σχεδιάκια λεοπάρ όπως και στο παντεσπάνι.

Βήμα 18

18) Αφήνουμε να πήξει και ξεφορμάρουμε αποκαλύπτοντας τη λεοπάρδαλη. Δεν είναι ανάγκη να τρέχουμε για σαφάρι!!!

[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ