Φθιώτιδα: Χωρίς συντήρηση και ελαστικά τα περιπολικά

0
19


Σε οριακό σημείο η κάλυψη των καυσίμων τους…
– Ούτε ένα ευρώ για τα οδοιπορικά τους οι αστυνομικοί που αποσπούνται στις μεταναστευτικές ροές.

Στο προσκήνιο έρχονται για μία ακόμη φορά οι ελλείψεις στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Φθιώτιδας, όπως και στο σύνολο της χώρας, με αφορμή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, προς τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή της ΕΑΣΥΦ, η οικονομική κατάσταση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας δεν επιτρέπει την κάλυψη ούτε τρεχουσών, ανελαστικών αναγκών, όπως καύσιμα, επισκευές οχημάτων κα.

Μιλώντας στο LamiaReport ο πρόεδρος της Ένωσης, Αργύρης Μαυράκης, ανέφερε ότι για τη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν περίπου 750.000 ευρώ ενταλματοποιημένα έξοδα, που δεν έχουν εξοφληθεί, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μαυράκης, παρά τις καλές προθέσεις των επικεφαλής των Διευθύνσεων, αν δεν δοθούν χρήματα θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας των υπηρεσιών όλης της χώρας, με δεδομένο ότι από αρχές Οκτωβρίου δε γίνονται σέρβις στα οχήματα, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά και τις περικοπές που έγιναν ακόμη και στα ελαστικά:

Πέρα από τα παραπάνω προβλήματα, τα οποία έχουν γίνει αντικείμενο αναφοράς και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΑΣΥ), στην επιστολή της ΕΑΣΥΦ προς τον Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας, θίγεται το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη χορήγηση της προκαταβολής έναντι οδοιπορικών των συναδέλφων τους που έχουν αποσπαστεί από τη Φθιώτιδα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυράκης, στο σύνολό τους 18 άτομα καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους τη διαμονή και τα λοιπά έξοδα που απαιτούνται:


Πηγή[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ