ΤΩΡΑ: Ξεκίνησε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας-Από αντιεξουσιαστές & συλλογικότητες

0
26


Ξεκίνησε η πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008…
Υπάρχουν εκατοντάδες άτομα στο κέντρο για την πορεία στην Πανεπιστημίου (πάνε προς την Ομόνοια), ενώ έχουν σηκώσει και πολλά πανό για τον Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου πριν 9 χρόνια.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Μέχρι στιγμής είναι πολύ διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας. Δυο διμοιρίες ΜΑΤ μπροστά στην κεφαλή της πορείας, δεξιά και αριστερά.

Οι αριστεριστές φωνάζουν το σύνθημα «Ο πόθος για την λευτεριά ειναι δυνατότερος απ ολα τα κελιά».

Βεβαίως από νωρίς το κέντρο της Αθήνας είναι φρούριο, ενώ νωρίτερα μέσα στην ημέρα ξέσπασαν επεισόδια και κουκουλοφόροι έσπασαν τα πάντα στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια το πρωί στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, το οποίο σημαδεύτηκε από επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι, αλλά και από την απουσία της αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Στο κέντρο της Αθήνας τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ υπάρχουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφορών.

Ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε από τις 12:00 και ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο από τις 16:00.
Και ο ΟΑΣΑ όμως προχωρά σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ανενόχλητοι έσπαγαν ό,τι έβρισκαν

Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και την απουσία της αστυνομίας, και διέλυσαν ό,τι βρήκαν στον δρόμο τους στην Αθήνα.

Στο πέρασμά τους από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα κατέστρεψαν πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων, έσπασαν φανάρια, στάσεις λεωφορείων, ξήλωσαν πινακίδες.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή της καταστροφής η αστυνομία απουσίαζε ή έκανε διακριτική παρακολούθηση, χωρίς να επεμβαίνει καθόλου. Οταν οι νεαροί έφτασαν, εκμεταλλευόμενοι τη μαθητική πορεία που ήταν σε εξέλιξη, στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον των αστυνομικών που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο Σύνταγμα ήταν πως κουκουλοφόροι κρατούσαν στα χέρια τους ακόμα και πινακίδες «STOP», που ξήλωσαν προφανώς από κάποιο στενό.


Πηγή[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ