Σοκολατένια βασιλόπιτα

0
80

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,

1 πρέζα αλάτι,

½ φλ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο,

5 αβγά,

2/3 φλ. ζάχαρη,

4/5 φλ. χυμό πορτοκάλι,

¾ φλ. φουντούκια,

½ φλ. αμύγδαλα,

2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 26 εκ. Λαδώνετε και αλευρώνετε τη βάση του ταψιού. Βάζετε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και αλέθετε. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα αβγά, τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτετε το βούτυρο, χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτρια και συνεχίζετε το χτύπημα. Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά το μισό μίγμα αλευριού, το μισό χυμό πορτοκαλιού, την πραλίνα φουντουκιού, τους ξηρούς καρπούς και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού. Σταματάτε το μίξερ και με μία σπάτουλα μαζεύετε το μίγμα από τα πλαϊνά του κέικ και ξαναχτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα καλά. Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Για να δείτε αν είναι ψημένη η βασιλόπιτα βάζετε στο κέντρο ένα ξύλινο σουβλάκι, αν είναι στεγνό τότε είναι έτοιμη. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε τα πλαϊνά του κέικ από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει. Μπήγετε στο κέικ το φλουρί (κέρμα) τυλιγμένο σε αντικολλητική λαδόκολλα ( οι παλιοί το έψηναν μαζί με το κέικ) και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος (η κάτω πλευρά του κέικ να είναι προς τα πάνω). Τοποθετείτε από πάνω ένα στένσιλ με αστέρια ή όποια άλλα σχέδια θέλετε. Πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Αφαιρείτε προσεκτικά το στένσιλ και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Αν δεν βρείτε στένσιλ μπορείτε να σχηματίζετε τα σχέδια που θέλετε με χαρτόνι.

Sponsored by

Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ