Πώς να καθαρίζω εύκολα τα καμμένα μαγειρικά σκεύη;

0
11


Οι γυναίκες-νοικοκυρές στις μέρες μας είναι τόσο πολυάσχολες και έχουν τόσα…
πολλά στο μυαλό τους που το κάψιμο του πάτου μιας κατσαρόλας έχει γίνει συχνό φαινόμενο. Λίγο η απειρία, λίγο η απροσεξία και το κακό δεν αργεί να γίνει. Δείτε ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε το καθάρισμα των καμμένων σκευών… παιχνιδάκι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 φλ. νερό

1 φλ. ξίδι

2 κ.σ. μαγειρική σόδα

Ένα σφουγγαράκι

Βάλτε το σκεύος σας στο μάτι, ρίξτε το νερό και το ξίδι και ανάψτε το μάτι. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Αφήστε για πολύ λίγο και έπειτα αδειάστε τα υγρά από το σκεύος.

Πάρτε το σφουγγαράκι και περάστε την καμμένη επιφάνεια.

Αν χρειάζεται ρίξτε λίγη ακόμα σόδα στο τηγάνι και λίγο νερό και δημιουργήστε μια πάστα. Αφήστε την για λίγο στα σημεία που δεν έχουν καθαρίσει και ξεπλύντε. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντακάθαρο σκεύος.

Πηγή



[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ