Παγωτό σοκολάτα γάλακτος

0
40

Πώς το κάνουμε:

1)

Βάζουμε σε μπωλ το ζαχαρούχο, την σοκολάτα, την βανίλια και το αλάτι και σε μπεν μαρί

Βήμα 2

2) ανακατεύουμε ως να λιώσουν καλά. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας που και που.

Βήμα 3

3)

Στον κάδο του μίξερ (που καλό είναι να τον έχουμε από πριν στο ψυγείο να είναι παγωμένος) χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, κρύα κι αυτή από το ψυγείο

Βήμα 4

4) ως να γίνει σφιχτή σαντυγί.

Βήμα 5

5) Παίρνουμε δυο τρεις κουταλιές από την σαντυγί και την βάζουμε στο μείγμα σοκολάτας-ζαχαρούχου

Βήμα 6

6) και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.

Βήμα 7

7) Προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντυγί σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ,

Βήμα 8

8) ως να πάρουμε ένα παχύρεστο ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 9

9) Προσθέτουμε και τις νιφάδες και ανακατεύουμε.

Βήμα 10

10) Μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή

Βήμα 11

11) και την θέτουμε σε λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της. Υπολογίστε περίπου ένα μισάωρο.

Βήμα 12

12) Μεταφέρουμε σε μπωλ και βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει.

Βήμα 13

13) Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ