Πάτρα: Τουλάχιστον 25 μολότοφ κατά των Αστυνομικών στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Βίντεο Ντοκουμέντο

0
26


Με πεδίο μάχης έμοιαζε η συμβολή των οδών Ερμού και Κανακάρη… στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 στα Εξάρχεια, από τον Ειδικό Φρουρός Επαμεινώνδα Κορκονέα, έριξαν «βροχή» από μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες κατά μήκος της οδού.

«Εφοδος» των ΜΑΤ, έτρεψε τους αντιεξουσιαστές σε φυγή στους γύρω δρόμους. Αστυνομικοί με τη χρήση πυροσβεστήρων έσβησαν τις φωτιές που προκλήθηκαν και απομάκρυναν τον κίνδυνο της πρόκλησης ζημιών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα επί της Ερμού.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ:

Η πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ξεκίνησεη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου, στον κύριο κορμό της οποίας συμμετείχαν 300 και πλέον άτομα μεταξύ των οποίων μαθητές και φοιτητές, εξελισσόταν χωρίς προβλήματα.

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πέρασε από την οδό Κορίνθου, στο ύψος της Ερμού ομάδες αντιεξουσιαστών φορώντας κουκούλες και φέροντας σακίδια που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας, κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Στη θέα των Αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή των οδών Ερμού και Κανακάρη, άνοιξαν πυρ εκτοξεύοντας τουλάχιστον 25 μολότοφ.

Η αντίδραση των ανδρών των ΜΑΤ ήταν άμεση και οι αντιεξουσιατές τράπηκαν σε φυγή, στους γύρω δρόμους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά προσαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αστυνομικοί με τη χρήση πυροσβεστήρων έσβησαν τις φωτιές που προκλήθηκαν, αποτρέποντας την πρόκληση ζημιών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα επί της Ερμού.[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ