Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

0
227

Ο συγγραφέας του είναι ένας σχετικά νεαρός τραπεζίτης απο την Νότια Αφρική που το όνομα του είναι Stephen Goodson. Και έχωτην άδεια του να το δημοσιεύσω.

Στο τέλος του Νοεμβρίου του 1918, ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε στο Μόναχο και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε σε ένα στρατόπεδοστο Traunstein στη νοτιοανατολική Βαυαρία. Όταν το στρατόπεδοδιαλύθηκε τον Απρίλιο του 1919, επέστρεψε στο Μόναχο, το οποίοεξακολουθεί να κυβερνάται από μια σοβιετική δημοκρατία που ιδρύθηκε από μια Πολωνοεβραία την Kurt Eisner (το πραγματικό της όνομα ήταν Salamon Kosmanowsky). 

Στις αρχές του Μαΐου, λίγες μέρες μετά την κομμουνιστική επανάσταση που είχε λήξει την 1η Μαΐου 1919 από τους βαυαρούςFreikorps, ο Χίτλερ είχε κλητευθεί ως μέλος του 2ου Συντάγματος Πεζικού για να παρακολουθήσει ένα μάθημα που αφορούσε την πολιτική κατεύθυνση. Ο σκοπός του μαθήματος και των διαλέξεωνήταν να παρέχει στους στρατιώτες με φόντο την πολιτική, τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα επαναστατικά και πολιτικά κινήματα στο Μόναχο την εποχή εκείνη. 


Gottfried Feder
Ένας από τους ομιλητές ήταν ο πρώην μηχανικός που το γύρισε σεοικονομολόγο, ο Δρ Dr Gottfried Feder (1881-1941) πρώτη διάλεξη του είχε τίτλο «Η κατάργηση τουενδιαφέροντος-Υποτέλειας». Ο Χίτλερ είχε ενθουσιαστεί με ό, τιάκουσε και η ομιλία του Feder ήταν μια κρίσιμη καμπή στηνπολιτική του σταδιοδρομία. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Χίτλερ έλαβε εντολή από τους ανωτέρους του για να ερευνήσει μια πολιτική ένωση που ονομάζεται η Deutsche Arbeiterpartei (Γερμανικό Εργατικό Κόμμα). Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στοSterneckerbrau Inn στο Μόναχο, ήταν παρόντες περίπου 20 έως 25 άτομα. Ο κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ Gottfried Feder. 

Λίγο αργότερα ο Χίτλερ έλαβε προσωρινή βεβαίωση της ιδιότητας μέλους του κόμματος με τον αριθμό επτά. Η πρώτη πράξη του, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του κόμματος ήταν να μετονομαστεί σε Deutsche Nationalsozialistiche Arbeiterpartei

(Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα). 

Ο Feder ήταν ο βασικός θεωρητικός και αρχιτέκτονας της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής 

του Εθνοσοσιαλιστικού κόμματος, μέχρι την αποχωρησή του ωςΥφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, τον Αύγουστο του 1934. 

Ο Feder, διορίστηκε Υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, όταν οι εθνικοσοσιαλιστές ήρθαν στην εξουσία στις 30 Ιανουαρίου 1933,αλλά οι προσπάθειές του να εφαρμόσει επίσημα τηνΕθνικοσοσιαλιστική οικονομική πολιτική έπεσαν στο κενό λόγο του Δρ Hjalmar Schacht, ο οποίος είχε διοριστεί ως πρόεδροςτης Reichsbank το Μάρτιο του 1933. Ο Schacht ήταν ένας αινιγματικός χαρακτήρας. Αν και γεννήθηκε στην Tingleff, της Γερμανίας, το 1877, η οικογένεια του καταγόταν από την Ουγγαρία. Το 1903 σε ηλικία 26 ετών έγινε μέλος της Dresdner Bank, και το 1908 έγινε τέκτωνας. 

Hjalmar Schacht
Ο Schacht ήταν επίσης μαθητής της Εβραϊκης γλώσσας δεδομένου ότι η γνώση της γλώσσας αυτής, ήταν απαραίτητη, αν ήθελε κανείς να σταδιοδρομίσει στον τραπεζικό τομέα. 

Ο Schacht αμέσως έθεσε ως στόχο να καταστρέψει τα σχέδια Federο στόχος του επιτεύχθηκε με την απομάκρυνση του τελευταίου από τοΥπουργείου Οικονομικών τον Αύγουστο του 1934, μετά ο Schachtπήρε την θέση του σαν επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών. 

Αυτή η τραγική απόλυση μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην έλλειψητου Χίτλερ όσον αφορά την κατανόηση των οικονομικών θέματων. Άλλωστε ήταν κάτι που είχε παραδεχτεί όταν γνώρισε τον Feder,το 1919. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ