Ο Κώστας Μαυρίδης κάνει μια αφελή [η μήπως σκόπιμα άθλια] παρερμηνεία δεδομένων..με στόχο να δαιμονοποιήσει την δημοσιογράφο Άννα Ανδρέου

0
114Για να μην συζητούμε γενικά για τον κ. Μαυρίδη, ας δούμε τα δεδομένα..

Κατ’ αρχήν ο κ. Μαυρίδης κάνει μια αφελή [ η μήπως σκόπιμα άθλια] παρερμηνεία δεδομένων..Στην Τουρκία συλλαμβάνονται τούρκοι πολίτες..η κ. Ανδρέου είναι ξένη ανταποκρίτρια..Όπως και όλοι οι άλλοι ξένοι ανταποκριτές που μεταδίδουν ανάλογα..Όποτε το πρώτο και βασικό ερώτημα είναι γιατί καμώνεται ο κ. Μαυρίδης ότι δεν βλέπει την διαφορά;..Μήπως θα ήθελε να συλληφθει ειδικά η κ. Ανδρέου επειδή είναι κύπρια; Μήπως άπλα δεν μπορεί να κάνει ένα απλό διαχωρισμό;..Η απάντηση σε αυτό το επίπεδο αφορά την σοβαρότητα του ευρωβουλευτή…και το επίπεδο κατανόησης που έχει..ΑΝ μιλάμε για ένα άτομο που στον φανατισμό του αρπάζεται από ότι θυμηθεί…τότε είναι ο ίδιος που οφείλει να εξηγήσει τον λόγο που εκφέρει..
                             
                 
Σε ένα δεύτερο συγκριτικό επίπεδο αξίζει να δούμε το πλαίσιο της ρητορικής του κ. Μαυρίδη..Όσο αφελής και αχαπαρος και αν είναι, είναι δύσκολο να μην μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει ξένος ανταποκριτής..Μάλλον φαίνεται να προσπαθεί [συνειδητά η ασυνείδητα λογω φανατισμού] να διασύρει την κ. Ανδρέου με ένα είδος «ενοχής δια της διασύνδεσης» – με βασικό κριτήριο το ότι διαφωνεί μαζί της και όχι γιατί υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη..Άλλωστε το όλο επιχείρημα ξεκίνησε με μια αναφορά στην μη παρουσία της κυβερνητικού εκπροσώπου σε παρουσίαση βιβλίου, επεκτάθηκε καθοδόν και στο ΑΚΕΛ [για να συμπεριλαβει όλους τους υποστηρικτές της λύσης;] και μετά έφτασε στην κ. Ανδρέου, με ένα σχεδόν παιδιαρίστικο τρόπο – γιατί πήγαν στην παρουσίαση του δικού της βιβλίου..Και μάλλον θέλει να πει -γιατί γράφτηκε το συγκεκριμένο βιβλίο..Παρακολουθώντας αυτήν την προσπάθεια διασύνδεσης ασύνδετων θεμάτων [απουσία από παρουσίαση βιβλίου – υποστηρικτές της λύσης – βιβλίο της κ. Ανδρέου – και τελικά γιατί δεν…συλλαμβάνεται] φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μαυρίδης θέλει να λογοκρίνει ο ίδιος..Το βιβλίο της κ. Ανδρέου κατ’ αρχήν – και μετά την ίδια..Αυτή η νοοτροπία της «ενοχής δια της διασύνδεσης»] [κατά το «κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως τοποθετημένοι»] θυμίζει τον Μακαρθισμό στις ΗΠΑ [«ήσουν γνωστός με τον τάδε, αρά είσαι ύποπτος και πρέπει να απολυθείς»], η..για να έρθουμε στο υπό συζήτηση θέμα, όπως ενδεχομένως, κάνει και ο μηχανισμός του Έρτογαν..συλλαμβάνει άτομα με διασύνδεση με το δίκτυο Γκιουλεν λέει, και άτομα τα οποία, λόγω ένταξης στο κουρδικό κίνημα ή καταγωγής, τα κατηγορεί για διασύνδεση με το ΠΚΚ και την ένοπλη δράση του..Οπότε σε τι διαφέρει ο κ. Μαυρίδης από αυτές τις πρακτικές;..Ταυτίζει τους διωγμούς στην Τουρκία με μια ξένη δημοσιογράφο που δεν..διώκεται..Και η αφετηρία του [αφού το θέμα ήταν γιατί δεν έστειλε αντιπρόσωπο η κυβέρνηση στην παρουσίαση ενός βιβλίου] ήταν γιατί να γράψει η κ. Ανδρέου ένα βιβλίο που δεν άρεσε στον κ. Μαυρίδη..Αυτό το επίπεδο δεν χρειάζεται ψυχανάλυση για να δει κάποιος ότι ο κ.     Μαυρίδης φωνάζει γιατί δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση που βλέπει απέναντι του..

Για να είμαστε λοιπόν ρεαλιστές ο κ. Μαυρίδης προσπαθεί να δαιμονοποίησει…Το ότι ο ίδιος προσπαθεί να βοηθήσει τους συλληφθέντες κούρδους πολιτικούς η πολίτες είναι αξιέπαινο φυσικά..Αλλά το κάνει σαν άνθρωπος με ευαισθησία για τα πολιτικά δικαιώματα, η σαν άτομο που ενδιαφέρεται απλά να κάνει πόλεμο στην Τουρκία;..Και στο εσωτερικό της Κύπρου θεωρεί ότι είναι οκ να εφαρμόζει ότι καταδικάζει στην Τουρκία..Διότι είναι εύκολο να πουλάς ανθρώπινα δικαιώματα και ευαισθησίες εκτός και μάλιστα σε βάρος αντιπάλων..Μέχρι και η Σαουδική Αραβία κάνει κηρύγματα στο εξωτερικό [φυσικά] για «ανθρώπινα δικαιώματα» και «δημοκρατικές ελευθερίες»..Εκεί γελάμε..Είναι να μην γελάς άμα τα βλέπεις εδώ. Άμα στο εσωτερικό κανείς τα ίδια που  κατηγορείς στο εξωτερικό;..
Ας πούμε ότι ο κ. Μαυρίδης έκανε γκάφα από αφέλεια..Κατανοητό..Ας μαζέψει λίγο τον φανατισμό του, ας διαβάζει λίγο τι γραφεί [και να διαβάζει ολόκληρο το κείμενο και να το βλέπει και συγκριτικά], και ας μην πετά πέτρες από το γυάλινο του σπιτάκι..Αυτό το χαζό κείμενο θα τον κυνηγά πια σαν το ..γυάλινο σπίτι..
Source link

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ