"Ιστορίες τρέλας με ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ για ανύπαρκτες οφειλές" – Καταγγελία Αναγνώστη

0
25


Αγαπητό tromaktiko,

εχω ένα θέμα με το ΕΦΚΑ για ένα υποτιθέμενο χρέος που μου ζητάνε εμένα και της οικογένειάς μου…
Αναφέρομαι σε επίδομα οικογενειακό που ισχυρίζονται ότι κακώς εισέπραττε τα τελευταία 20 χρόνια όσο ζούσε ο πατέρας μου γιατί η μητέρα μου ήταν συνταξιούχος εξωτερικού. Για να έχετε μια εικόνα το ποσό της σύνταξης του αποθανόντα ήταν γύρω στα 500 ευρώ μηνιαίως, συνολικά.

Και έτσι να το πάρουμε στα τόσα χρόνια το ποσό δεν είναι περισσότερο από 2500 ευρώ συνολικά αφού ήταν περίπου 12 ευρώ το μήνα. Εργαζόταν ως μισθωτός

Αν και τα πάντα είχαν δηλωθεί στο τότε ΙΚΑ ότι είναι παντρεμένος, έχει παιδιά, αυτά τα εισοδήματα έχει κτλ.

Αλλά και στο φορέα εξωτερικού είχαν δηλωθεί αφού υπάρχει διακρατική συμφωνία η οποία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ζητώ λοιπόν να μου αναλύσουν το χρέος και πρόσβαση στο φάκελο, δεν μου το δείχνουν αρχικά και στο τέλος έρχεται χρεωστικό περίπου 7000 ευρώ.

Αλλά και τώρα το θυμήθηκαν αν πράγματι υπάρχει αυτό το χρέος; Μήπως υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες.

Περιληπτικά.

Άρχισαν στην αρχή με κλήση τηλεφώνου όπως οι εισπρακτικές εταιρίες και η ηλικιωμένη μητέρα μου παρά λίγο να πάθει εγκεφαλικό. Η κλήση έγινε από το ΙΚΑ και όχι από εταιρεία. Όταν έπαιρνες εσύ πίσω τηλέφωνο ποτέ δεν απαντούσαν και έπρεπε να στηθείς την επόμενη μέρα στη σειρά στο υποκατάστημα της Γλυφάδας από το βράδυ για προτεραιότητα μήπως και καταφέρεις να μάθεις τι συμβαίνει. Γενικότερα κανένα τηλέφωνο του ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ δεν απαντάει όπως και στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες.

Διευθυντής του τμήματος ο Κος Κοπίτας Χαράλαμπος ο οποίος είναι μη συνεργάσιμος. Ζητεί από τους άλλους να τηρούν τη νομιμότητα ενώ ο ίδιος δεν απαντά όπως ορίζει ο νόμος στα έγγραφα σε εύλογο χρονικό διάστημα προφασιζόμενος φόρτο εργασίας έλλειψη υπαλλήλων και δικαιολογίες εκεί που τον συμφέρει βέβαια.

Μετά το τηλεφώνημα μέσα σε ένα μήνα έρχεται έγγραφο με απλό ταχυδρομείο ενώ γράφει επάνω συστημένο

Ζητάνε πίσω από τους κληρονόμους του αποβιώσαντος πατέρα μου μεταξύ αυτών εγώ, απροσδιόριστο ποσό χωρίς καμία ανάλυση της οφειλής του αποθανόντας. Αναφέρεται απλά Υπάρχει χρέος από επίδομα συζύγου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει να κάνω υπόμνημα και να παραβρεθώ σε ακρόαση. Παραθέτω και έγγραφο αποποίησης κληρονομιάς και παρέθεσα τις αντιρρήσεις μου προφορικά. Καταθέτω και υπόμνημα. Ζητώ πρόσβαση στο φάκελο και ανάλυση του ποσού που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί. Μου λένε κάτι για σύνταξη εξωτερικού. Δεν πήρα καμία απάντηση και δεν μου δείχνουν το φάκελο.

Αντί να λάβω απάντηση μετά από ένα μήνα λαμβάνω έγγραφο προσδιορισμού οφειλής χρέωση αναγράφεται άλλο όνομα συζύγου του αποθανόντα και ζητάνε να κάνω ένσταση ή να τακτοποιήσω τη οφειλή. Εδώ έχουν προσδιορίσει την οφειλή σε περίπου 7000 ευρώ.

Να τακτοποιήσω οφειλή στην οποία αναγράφεται και άγνωστο προς τα μένα όνομα.

Μην ανησυχείτε μου λέει ο Κος Κοπίτας αν υπάρχει λάθος θα τακτοποιηθεί. Κάνε μια ένσταση, αίτηση θεραπείας για το θέμα θα συζητηθεί και θα ανακληθεί

Εδώ βάζω δικηγόρο και καταθέτω την ένσταση. Δεν παίρνω καμία απάντηση στην ένσταση.

Όλα εκ μέρους μου και της οικογενείας μου γίνονται μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο. Με αριθμούς πρωτοκόλλου κτλ

Χθες ξαφνικά παραλαμβάνω συστημένο έγγραφο από το ΚΕΑΟ ότι αν δεν ταχτοποιήσω την οφειλή θα προβούν σε κατασχέσεις κτλ. Το ΚΕΑΟ για όσους δεν ξέρουν δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα. Δεν αμφισβητείται. Μετά από 20 μέρες αρχίζει το ψάξιμο και την αφαίμαξη τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων. Χθες μάλιστα του δόθηκαν με το πολυνομοσχέδιο περισσότερες αρμοδιότητες και ελευθερίες. Να κάνουν ότι γουστάρουν. Και εγώ δεν γνώριζα την ύπαρξη του αφού δεν χρώσταγα ποτέ και πουθενά.

Φεύγω και πάω στο τοπικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ να δω τι συμβαίνει και ρωτώ γιατί δεν πήρα απάντηση στο υπόμνημα και στην ένσταση όπως προβλέπεται σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μου απαντάει λοιπόν ο Κος Κοπίτας αφού έχω στηθεί πάλι στη σειρά.. Ότι δεν πήρα απάντηση λόγω φόρτου εργασίας.

Γιατί έφυγε το χρεωστικό για το ΚΕΑΟ του λέω; Εκεί δεν υπήρχε φόρτος εργασίας;

Πήγαινε πλήρωσε ή ρύθμισε την οφειλή μου λέει και όταν έρθει η σειρά σου και γίνει η ένσταση και γίνει αποδεκτή θα σου τα δώσουμε πίσω. Είμαι πλέον αναρμόδιος

Μιλάμε για μεγάλη απάτη. Απλά θέλουν με κάθε τρόπο να σε κάνουν να χρωστάς και ας μη χρωστάς.

Είμαι λοιπόν σε επαφή με το δικηγόρο για να δω πως θα ξεμπλέξω.

Updated. Ο δικηγόρος μου λέει χθες. Ότι δεν διάβασα καλά την απόφαση. Την έχει βάλει επί 3. Δηλαδή 7000 στον κάθε κληρονόμο 21000 ευρώ σύνολο περίπου. Από ένα μηδενικό ποσό. Ποσό που ποτέ δεν υπήρχε. Συνεχίζουν και προσθέτουν τόκους 18%.

Αναγνώστης[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ