Γουίλιαμ Π. Χίτλερ, ο ανηψιός του Αδόλφου που πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών

0
20


Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ (12 Μαρτίου 1911 – Νοέμβριος 1987) ήταν ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ του…
Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πατέρας του εγκατέλειψε σύντομα την οικογένεια και επέστρεψε στην Γερμανία. Στην ηλικία των 18, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ πήγε για πρώτη στην Γερμανία για να επισκεφτεί τον πατέρα του.

Αφού το 1933 ο θείος του Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος της ναζιστικής Γερμανίας, ο Γουίλιαμ επέστρεψε στην Γερμανία, ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο θείος του. Αυτός όμως δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον ερχομό του ανιψιού, αφού προσπαθούσε με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια να εξαφανίσει κάθε ίχνος της καταγωγής του. Παρόλα αυτά φρόντισε και βρήκε θέση εργασίας για τον ανιψιό του. Στην αρχή ο Γουίλιαμ δούλευε σε τράπεζα, αργότερα στην Opel. Λέγεται μάλιστα ότι προσπάθησε να εκβιασει το θείο του, διαδίδοντας φήμες για τη δήθεν εβραϊκή καταγωγή του.  Όταν ο Χίτλερ το 1938 του πρότεινε για καλύτερη θέση εργασίας να πάρει την γερμανική υπηκοότητα, ο Γουίλιαμ υποψιάστηκε παγίδα. Πανικοβλημένος εγκατέλειψε την Γερμανία και επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου έγραψε άρθρο για το Look magazine με τίτλο «Why I hate my uncle» (Γιατί μισώ τον θείο μου).

 Όταν, το 1939, ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Γουίλιαμ βρισκόταν με την μητέρα του στις ΗΠΑ, όπου έμεινε οριστικά. Από το 1944 μέχρι το 1947 υπηρέτησε ως νοσοκόμος στο πολεμικό ναυτικό, των Ηνωμένων Πολιτειών. Τραυματίστηκε στη μάχη και παρασημοφορήθηκε. Αργότερα άλλαξε το επίθετό του σε Patrick Stuart-Houston. Παντρέυτηκε, έκανε 4 γιούς και πέθανε το 1987 στη Νέα Υόρκη.
Πηγή[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ