Για να γίνει τέλεια η Βασιλόπιτα…

0
68

 

 

Για να γίνει τέλεια η Βασιλόπιτα…

 

Υπάρχουν μικρά και μεγάλα μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια βασιλόπιτα. Και θα τα μοιραστούμε όλα εδώ και τώρα! 

Διαλέξατε τη συνταγή που σας αρέσει; Αν όχι ακόμα, πατήστε εδώ και βρείτε ανάμεσα στις βασιλόπιτες που διάλεξα για εσάς εκείνη που θα σας ξεμυαλίσει. Μαζέψτε τα υλικά που χρειάζοντγαι για τη συνταγή και ξεκινήστε, διαβάζοντας πρώτα από όλα τα μυστικά που ακολουθούν…

1. Ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση.
3. Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να γίνει κρέμα το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
4. Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μείγμα ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
5. Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι απαλά αναδιπλώνετε το μείγμα. Όχι χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για να παραμείνει αφράτη η βασιλόπιτα μετά το ψήσιμο.
6. Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο χωρίς λόγο. Η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός, ελέγξτε το ψήσιμο, αφού περάσουν 50′.
7. Δεν βγάζουμε την βασιλόπιτα από το φούρνο, αν δε σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο. Βάζουμε οδοντογλυφίδα ή λάμα μαχαιριού και αν βγει στεγνή, είναι ψημένη. Αν βγει με υγρασία ζύμης, θέλει περισσότερο χρόνο ψησίματος
8. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά κι αναποδογυρίστε την σε σχάρα ώστε να κρυώσει.

Μην ξεχάσετε να κρύψετε ένα νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, μέσα στη βασιλόπιτά σας.

Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θέλει να τα μοιράζεται όλα μαζί σας και το κάνει πραγματικότητα μέσα από το argiro.gr

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ