Αποκάλυψη: Πως να ξεχωρίσετε φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν λιπάσματα και χημικά

0
22


Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι οι σύγχρονοι αγρότες χρησιμοποιούν όλων των ειδών λιπάσματα και χημικά στα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούν…

Το αποτέλεσμα είναι ένα μήλο να μοιάζει πεντανόστιμο, αλλά μόλις το δαγκώσετε να είναι αηδιαστικό. Πώς, λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε φρούτα και λαχανικά που να είναι πραγματικά καλά για εσάς;

Ετοιμάσαμε μια λίστα με αυτά που πρέπει να προσέχετε για να επιλέξετε τα φρούτα και λαχανικά με την καλύτερη ποιότητα και γεύση.

Βερίκοκα

Εμφάνιση: Ομοιόμορφο χρώμα χωρίς μελανιές και σημάδια. Τα κοκκινωπά ή κιτρινωπά σημάδια είναι φυσιολογικά.

Να θυμάστε: Η επιφάνεια του βερίκοκου πρέπει να είναι στεγνή. Η σάρκα του δεν πρέπει να αλλάζει σχήμα όταν πιέζεται.

Πατάτες

Εμφάνιση: Μαλακή, επίπεδη φλούδα. Δεν πρέπει να έχει πολλές χαρακιές, τρύπες ή σημάδια. Δεν πρέπει να πρασινίζει.

Να θυμάστε: Πάντα να διαλέγετε πατάτες μέτριου μεγέθους.

Λεμόνια/λάιμ

Εμφάνιση: Μαλακή, γυαλιστερή φλούδα, χωρίς εξογκώματα ή τρύπες. Το χρώμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο.

Να θυμάστε: Πρέπει να είναι ελαστικά, αλλά όχι πολύ σκληρά. Πάντα να διαλέγετε τα πιο βαριά, γιατί έχουν πιο πολύ χυμό.

Νεκταρίνια

Εμφάνιση: Έντονο κίτρινο με κόκκινο στο πλάι. Αποφύγετε τα πολύ σκουρόχρωμα ή πολύ γυαλιστερά.

Να θυμάστε: Ένα ώριμο νεκταρίνι πρέπει να έχει κίτρινες ή κόκκινες γραμμές σα φλέβες. Αν δεν έχει, μπορεί να χρησιμοποιείται νιτρικό άλας.

Αγγούρια

Εμφάνιση: Έντονα πράσινη, λεπτή και σχεδόν θαμπή φλούδα.

Να θυμάστε: Τα αγγούρια πρέπει να είναι συμπαγή, χωρίς βαθουλώματα ή ζάρες. Η ξεθωριασμένη ρίζα δείχνει ότι δεν είναι φρέσκα.

Ραπανάκια

Εμφάνιση: Ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς σκούρα ή κίτρινα σημάδια.

Να θυμάστε: Πρέπει να είναι σκληρά, να έχουν ομοιόμορφο σχήμα και να είναι απαλά. Αγοράστε τα με τα φύλλα – δείχνουν την φρεσκάδα τους.

Ντομάτες

Εμφάνιση: Γυαλιστερή και λεπτή φλούδα χωρίς βαθουλώματα, κοψίματα, σημάδια ή ζάρες. Αν είναι πράσινες, δεν είναι γινωμένες.

Να θυμάστε: Πρέπει να έχουν ένα πλούσιο, ευχάριστο άρωμα. Η πολύ λεπτή φλούδα δείχνει υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας.

Μήλα

Εμφάνιση: Πρέπει να έχουν πολύ φυσική εμφάνιση. Δεν πρέπει να έχουν χτυπήματα ή ίχνη από παράσιτα, σκούρα σημάδια ή βαθουλώματα.

Να θυμάστε: Διαλέξτε μήλα μεσαίου μεγέθους που μυρίζουν. Αν η φλούδα τους είναι λιπαρή, τότε έχουν υποστεί χημικές διεργασίες.

Σκόρδο

Εμφάνιση: Οι σκελίδες δεν πρέπει να έχουν πράσινα σημάδια.

Να θυμάστε: Το κεφάλι πρέπει να είναι ξηρό και μαλακό και οι σκελίδες μεγάλες. Αν υπάρχουν πολλές στρώσεις φλούδας, τότε το σκόρδο δεν είναι ώριμο.

Κουνουπίδι

Εμφάνιση: Το κεφάλι πρέπει να έχει ένα ομοιόμορφο λευκό ή ελαφρώς κίτρινο χρώμα, χωρίς χώμα ή σημάδια πάνω του.

Να θυμάστε: Το κεφάλι πρέπει να είναι πολύ συμπαγές.

Αρακάς

Εμφάνιση: Έντονα πράσινος λοβός, ελαφρώς υγρός στην εμφάνιση.

Να θυμάστε: Προσπαθείτε να λυγίσετε τον λοβό στη μέση – αν δεν λυγίζει, ο αρακάς είναι παλιός.

Κρεμμύδι

Εμφάνιση: Δεν πρέπει να έχει χτυπήματα στην επιφάνεια. Τα εξωτερικά στρώματα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτόχρωμα. Πάντα να διαλέγετε κρεμμύδια χωρίς ρίζες ή πράσινους βλαστούς.

Να θυμάστε: Ένα καλό κρεμμύδι πρέπει να είναι συμπαγές, ξηρό και να μην σπάει εύκολα όταν το πιέζετε. Το άρωμα του πρέπει να είναι ελαφρύ αλλά διαπεραστικό



[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ