Αναδιάρθρωση στην GE: Πώληση θυγατρικών…και μαζικές απολύσεις

0
26


Με ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών, προσπαθεί να απαντήσει η διοίκηση του…
γνωστού κολοσσού στα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα και την συνεχή πτώση του τίτλου από τις αρχές του χρόνου. Όπως γίνεται γνωστό – χωρίς ακόμη να είναι σαφή τα επιμέρους στοιχεία – στα σχέδια βρίσκεται η πώληση 20 δισ ενεργητικού, ο περιορισμός των συμμετοχών σε κλάδους όπως η υγεία, η αεροναυπηγική και η ενέργεια ενώ αναμένονται επίσης χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η GE σκοπεύει επίσης να απαλλαγεί από τον όμιλο πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes, του οποίου είχε εξαγοράσει το

Νωρίς το απόγευμα η μετοχή της GE στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραφε πτώση 6%, στα 19,22 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πέντε χρόνια.

«Ενεργούμε κατεπειγόντως για να καταστήσουμε την GE απλούστερη και ισχυρότερη, ώστε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και αξία για τους μετόχους» εξήγησε ο Τζον Φλάνερι, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο. Όπως είπε, θα διατηρηθούν μόνο εκείνοι οι τομείς που παρέχουν ανάπτυξη και κυρίαρχη θέση στην αγορά. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία θα αποσυρθεί από τους τομείς των μεταφορών, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και θα κλείσει εργοστάσια σε όλον τον κόσμο.

Η GE σχεδιάζει επίσης να περιορίσει κατά 25% (δηλαδή τουλάχιστον 1.500 υπαλλήλους) το προσωπικό της που εργάζεται στον τομέα της έρευνας, του λογισμικού και στην έδρα της, στη Βοστόνη, όπως είπε η νέα οικονομική διευθύντρια Τζέιμι Μίλερ.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα μείνουν μόνο 12 μέλη, από τα 18 σήμερα. Οι αποδοχές των στελεχών θα συνδέονται στο εξής με την απόδοση της εταιρείας και της μετοχής της, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι τομείς της αεροναυπηγικής, της υγείας (ιατρικός εξοπλισμός και υπηρεσίες) και της ενέργειας, στους οποίους απασχολούνταν στα τέλη του 2016 156.000 εργαζόμενοι, αντιπροσώπευαν το 57,7% του συνολικού κύκλου εργασιών ύψους 123,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη χρονιά.

Τα τελευταία χρόνια η GE έχει πουλήσει μεταξύ άλλων τα στούντιο Universal και το τηλεοπτικό κανάλι NBC.
Πηγή[ΠΗΓΗ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ